Ons verhaal

In 1959 is Draka Interfoam gestart met het extruderen van polyethylene zakken voor het verpakken van de door hen geproduceerde matrassen. De corebusiness was toen fabriceren van matrassen. Daarna is het folieassortiment uitgebreid met andere industriële verpakkingen. Een complete schets van het tijdsverloop tot vandaag leest u hieronder:

 • 1959 is Draka Interfoam gestart met het extruderen van polyethylene zakken voor het verpakken van de door hen geproduceerde matrassen
 • 1959: Het folieassortiment is uitgebreid met andere industriële verpakkingen.
 • 1984: Afsplitsing folieproductie van de matrassen productie. Management Buy Out van de folieactiviteiten die vanaf dan worden voortgezet onder de naam Plasthill.
 • 1987: Plasthill is verhuisd naar een nieuwe locatie aan de Weerlaan in Hillegom. Verschillende investeringen in nieuwe blaasfolielijnen en conversiemachines met een focus op productie van industriële verpakkingen en folies voor de tuinbouw.
 • 2000: Plasthill wordt onderdeel van de OPACKGROUP.
 • 2006: Plasthill heeft haar positie in de markt van palletverpakkingen en PE-liners verder uitgebouwd en is uitgegroeid tot een allround producent van industriële en transport verpakkingen zoals krimpfolie, hoezen (met en zonder hoeklas) en automatenfolie.
 • 2006: Installatie 3 laags co-extruder en start productie van hoogwaardige meerlaagse folies.
 • 2009: Overname preeg-activiteiten van Burgers Flexiprint. Vanaf dit moment heeft Plasthill zich verder gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige technische folies. Door het succesvol op de markt zetten van TopEmBoss (Preegfolie) en aanverwante producten voor de rubber en composietindustrie, heeft Plasthill haar positie in deze markten verder uitgebreid.
  Foto 2: 20220607_TheArrows_Packaging_0389_222561
  Foto 3: TomEmboss preegfolie-5-producten (Plasthill)
  Foto 4: Preegfolie-1-Producten (Plasthill)
 • 2014: Investering in nieuwe preegmachine. Uitbreiding capaciteit en hogere leverbetrouwbaarheid.
 • 2015: Uitbreiding fabriek aan de Weerlaan met een nieuwe hal en installatie van een nieuwe 5-laags co-extruder.
  Foto 5: 20220607_TheArrows_Packaging_0405_222632
 • 2020: Uitbreiding preegcapaciteit met een nieuwe preegmachine. Verhoging van capaciteit en leverbetrouwbaarheid.
 • 2020: Ingebruikname van de vestiging Pastoorslaan (30.000m²). Deze nieuwe locatie dient als logistiek centrum. Vanuit hier wordt de opslag-en distributie naar al onze klanten verzorgd. Hiermee kan Plasthill de klant verder ontzorgen.
  Foto: 6: Pastoorslaan_luchtfoto (1)

Een sterk team van vakmensen in verpakking

Plasthill produceert en levert een volledig assortiment specialistische, flexibele folies en verpakkingen in papier en kunststof varianten. Plasthill maakt onderdeel uit van de OPACKGROUP: zeven fabrikanten, tien productielocaties, een zelfstandig onderzoekslab, in home reprografie en meer dan 750 vakmensen met een schat aan ervaring! Wij willen jou graag ontzorgen; van ontwerp tot en met de productie van de verpakkingen.

Meer dan 3.000 producten op maat gemaakt

In onze digitale productomgeving ontmoeten innovatie en duurzaamheid elkaar in het gevarieerde aanbod van flexibele verpakkingsoplossingen op maat. Dit kan via onze maatwerk producten of via het complete portfolio van de OPACKGROUP, waar wij onderdeel van uitmaken.

Met een gezonde mix van kennis en passie voor het verpakkingsproduct zijn wij gespecialiseerd in het ontwikkelen van geavanceerde verpakkingsoplossingen die niet alleen voldoen aan de eisen van de hedendaagse dynamische markt, maar deze zelfs overtreffen!

Thuis in alle markten

In onze digitale marktomgeving heeft u als bezoeker dé bestemming bereikt voor op maat gemaakte verpakkingsoplossingen in een breed spectrum van sectoren. Deze verdelen wij in hoofdgebieden food, non-food en agri/horticulture.

Ontdek de gedetailleerde marktselecties van ons bedrijf én moederbedrijf OPACKGROUP, die nauwgezet zijn afgestemd op specifieke branchebehoeften. Met focus op maatwerk en innovatie ontdekt u de perfecte verpakkingsoplossingen, die uniek ontworpen zijn voor uw bedrijf.

Ervaar onze expertise in verpakkingen voor verschillende markten – uw reis naar oplossingen op maat begint hier!

Denk in oplossingen

Maak kennis met de oplossingen van Plasthill: onze online hub – gewijd aan de unieke eigenschappen van verpakkingen. Ontdek innovatieve, duurzame oplossingen op maat voor diverse industrieën. Denk aan bijvoorbeeld flexibele verpakkingsopties, die zijn ontworpen voor ultieme productbescherming en verantwoordelijkheid voor het milieu.
Help ons bij het vormgeven van een groenere, efficiëntere toekomst – samen kunnen we impact maken! Een paar voorbeelden:

 • opackgroup-check
  communicatie op verpakking
 • opackgroup-check
  tegengaan voedselverspilling
 • opackgroup-check
  CO2-reductie

Laatste nieuws

Lees meer over onze laatste ontwikkelingen, publicaties, blogs en artikels met derden in Plasthill newsroom.

naar nieuwsoverzicht