Wat doet Plasthill aan duurzaamheid en milieu

De OPACKGROUP waar Plasthill deel van uitmaakt, is groot geworden door innovatie, focus op kwaliteit, circulariteit en samenwerking met alle partijen in de keten. Ook voor duurzaamheid is samenwerking cruciaal. Met alle ontwikkelingen in de markt is de overdaad aan duurzame informatie enorm en dat maakt het complex.

Afdekhoezen

Als OPACKGROUP zijn we als kennispartner daarom bewust betrokken in verschillende bestuursfuncties binnen én buiten onze branche. Met onze slogan ‘The sustainable innovator’ laten we zien dat we deze visie voor de toekomst serieus nemen. Hoe wij dat doen? Door bewust te focussen op zes aandachtsgebieden. Zo brengen wij een duurzame plastic verpakking stap voor stap dichterbij. We zijn er trots op dat we ons duurzame beleid hebben samengevat in een speciale brochure

Persoonlijk advies is vanuit onze duurzame visie is uiteraard mogelijk via één van onze productmanagers of onze directeur duurzaamheid, Rob Verhagen.

Duurzaamheid

Duurzame ontwikkeling is ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen, aldus de definitie van de VN-commissie Brundtland uit 1987. Duurzaam ondernemen heeft feitelijk een milieuachtergrond.

Milieu

Als producent zijn we ons bewust van de gevolgen van de productie van kunststof voor het milieu. Met eigen regenereercapaciteit binnen de OPACKGROUP wordt de folie gerecycled en weer omgevormd tot polyethyleenkorrel. Van deze korrels wordt opnieuw folie geproduceerd. Er gaat dus binnen de OPACKGROUP geen korrel verloren, het milieu wordt minder belast en de productiekosten worden daardoor ook verlaagd! Tevens maken wij bij alle bedrijven in de groep gebruik van groene stroom.

Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) heeft een document ontwikkeld ter verduidelijking van het scheiden van verpakkingsmaterialen. Hierin staat beschreven hoe de verpakkingen na gebruik gescheiden moeten worden en hoe het voor de consument verduidelijkt kan worden met eventuele logo’s.

Ready to Recycle

Recycleerbaarheid van verpakkingen is een belangrijk instrument in de transitie naar een duurzame economie. De OPACKGROUP focust met haar verpakkingsportfolio op het zoveel mogelijk recyclebaar ontwikkelen van verpakkingsproducten. Zo heeft in 2022 de producent in Giessen een fabriekslocatie geopend, die volledig ingericht is op het maken van deze duurzame verpakkingen. Je krijgt hiermee een keuze voor een innovatiever en duurzamer alternatief ten opzichte van de reguliere foliekwaliteiten. Deze nieuwe foliekwaliteiten zijn 100% recyclebaar.

Je kunt hierbij denken aan alternatieven voor laminaten of barrière folies met PA, PVDC of PET en folies met aluminium. Met Ready to Recycle folies ben je verzekerd van een foliekwaliteit, die wel 100% recyclebaar is.

Wij geloven in recycling van plastic verpakkingen, zeker nu ook de technieken bij afvalinzameling steeds geavanceerder worden. Met deze stap naar Ready to Recycle sluiten we aan op het gekozen pad van Rethink Plastics. Hiermee worden de Re’s van Re-cycle en Re-design verder uitgebouwd.

Plastic Pact NL

De OPACKGROUP heeft het Plastic Pact NL ondertekend. De focus ligt nadrukkelijk op de circulaire economie en recycling, inclusief verandering van de wetgeving. Ook CO2-verlaging door het toepassen van biobased plastics is een speerpunt. Circulair design is de enige weg vooruit! Keten-denken is cruciaal om te zorgen dat we deze wereld een beetje beter achterlaten voor onze kinderen.

RETHINK PLASTICS en het materiaal verduurzamingsplan is de basis voor verduurzaming van de keten.

De OPACKGROUP is trotse partner van Rethink Plastics programma en co-auteur van het materiaalverduurzamingsplan. Het plan heeft het karakter van een routekaart. De Routekaart beschrijft de vijf richtingen, waarmee de verdere verduurzaming kan worden gerealiseerd: Re-duce, Re-use, Re-cycle, Re-design en Re-new. Gelijktijdig werken aan deze richtingen, door middel van kleine stapjes en voortdurende innovatie, maakt dat succesvolle veranderingen gerealiseerd kunnen worden.

Graag delen wij onze kennis over duurzaamheid op het gebied van flexibel verpakken met u! Vul hier uw emailadres in en download onze duurzaamheidsbrochure*. (Leest u vooraf onze Privacy voorwaarden over ons beleid over gebruik van uw gegevens.)

* met het invullen van uw emailadres gaat uw akkoord met onze Privacy voorwaarden.

Een sterk team van vakmensen in verpakking

Plasthill produceert en levert een volledig assortiment specialistische, flexibele folies en verpakkingen in papier en kunststof varianten. Plasthill maakt onderdeel uit van de OPACKGROUP: zeven fabrikanten, tien productielocaties, een zelfstandig onderzoekslab, in home reprografie en meer dan 750 vakmensen met een schat aan ervaring! Wij willen jou graag ontzorgen; van ontwerp tot en met de productie van de verpakkingen.

Meer dan 3.000 producten op maat gemaakt

In onze digitale productomgeving ontmoeten innovatie en duurzaamheid elkaar in het gevarieerde aanbod van flexibele verpakkingsoplossingen op maat. Dit kan via onze maatwerk producten of via het complete portfolio van de OPACKGROUP, waar wij onderdeel van uitmaken.

Met een gezonde mix van kennis en passie voor het verpakkingsproduct zijn wij gespecialiseerd in het ontwikkelen van geavanceerde verpakkingsoplossingen die niet alleen voldoen aan de eisen van de hedendaagse dynamische markt, maar deze zelfs overtreffen!

Thuis in alle markten

In onze digitale marktomgeving heeft u als bezoeker dé bestemming bereikt voor op maat gemaakte verpakkingsoplossingen in een breed spectrum van sectoren. Deze verdelen wij in hoofdgebieden food, non-food en agri/horticulture.

Ontdek de gedetailleerde marktselecties van ons bedrijf én moederbedrijf OPACKGROUP, die nauwgezet zijn afgestemd op specifieke branchebehoeften. Met focus op maatwerk en innovatie ontdekt u de perfecte verpakkingsoplossingen, die uniek ontworpen zijn voor uw bedrijf.

Ervaar onze expertise in verpakkingen voor verschillende markten – uw reis naar oplossingen op maat begint hier!

Denk in oplossingen

Maak kennis met de oplossingen van Plasthill: onze online hub – gewijd aan de unieke eigenschappen van verpakkingen. Ontdek innovatieve, duurzame oplossingen op maat voor diverse industrieën. Denk aan bijvoorbeeld flexibele verpakkingsopties, die zijn ontworpen voor ultieme productbescherming en verantwoordelijkheid voor het milieu.
Help ons bij het vormgeven van een groenere, efficiëntere toekomst – samen kunnen we impact maken! Een paar voorbeelden:

  • opackgroup-check
    communicatie op verpakking
  • opackgroup-check
    tegengaan voedselverspilling
  • opackgroup-check
    CO2-reductie

Laatste nieuws

Lees meer over onze laatste ontwikkelingen, publicaties, blogs en artikels met derden in Plasthill newsroom.

naar nieuwsoverzicht