Regelmatige updates over uw vakgebied?

Constantia Flexibles uit Oostenrijk en Plasthill Technical Films, onderdeel van de Nederlandse Oerlemans Packaging Group, gaan samenwerken om de technologie van Constantia Flexibles, CompresSeal, in Europa op de markt te brengen. De CompresSeal-film heeft een betere sealbaarheid dan standaard polyethyleenfilms en weegt tot 30% minder. Deze innovatie op verpakkingsgebied zal vanaf augustus 2022 beschikbaar zijn voor klanten in geselecteerde markten.

Plasthill, een producent van high-end technische folies en verpakkingen gevestigd in Hillegom, Nederland en de Oostenrijkse producent van flexibele verpakkingen Constantia Flexibles, bundelen hun expertise om de milieuvriendelijkere folies op industriële schaal op de markt te brengen. Pim Vervaat, CEO van Constantia Flexibles: “De technologie achter de CompresSeal-folie is het resultaat van jarenlang onderzoek en ontwikkeling door onze experts. Samen met de toonaangevende embossing capaciteiten van Plasthill tillen we deze vooruitstrevende verpakkingsoplossing naar een hoger niveau en bieden we het aan klanten in een breed scala van verpakkingstoepassingen.”

Een partnerschap om flexibele verpakkingen verder te verbeteren

De CompresSeal technologie bestaat uit een nieuwe en speciale micro pregingstechnologie. Dankzij het innovatieve preegpatroon kan het gramgewicht van polyolefinische afdichtingsfolies tot 30% worden verminderd, terwijl ze toch even dik blijven als standaardverpakkingen. Zo kan ook de carbon footprint van een bepaalde verpakkingsspecificatie worden verminderd.

Bovendien vermindert de technologie de problemen in verband met migrerende slip-additieven die gewoonlijk in de PE- en PP-folie-industrie worden gebruikt. Er kunnen dus minder additieven worden gebruikt en de wrijvingscoëfficiënt op de verpakkingslijn blijft constant, onafhankelijk van de omgevingsomstandigheden, zoals temperatuur en vochtigheid. Dit resulteert ook in hogere productiesnelheden. De innovatieve verpakkingsoplossing is bijzonder geschikt om te worden gebruikt in flow packs voor wasmiddelen, droge diervoeding, koffie, noten, hartige voedingsmiddelen, alsook in stazakken voor vloeistoffen.

In eerste instantie zal de focus liggen op polyethyleen sealants in diktes van meer dan 60 gram per vierkante meter, waar gewichtsbesparing de grootste impact heeft op het milieu.

Sander Kool, Managing Director bij Plasthill Technical Films: “Onze propositie is ‘The sustainable innovator’ en het produceren van deze nieuwe folies is geheel in lijn met onze Rethink Plastics strategie. De samenwerking en het teamwork met Constantia Flexibles is geweldig gebleken!”