Regelmatige updates over uw vakgebied?
3 maart 2019 - 253 keer bekeken

“Er is bij Plasthill een ontwikkeling gaande van ‘commodities’ naar hoogwaardige folies voor technische toepassingen. Als je dat goed beheerst, heb je een goede positie in de markt. Bij Plasthill is dat duidelijk het geval.”

Sander Kool is sinds kort directeur van Plasthill en ziet dat zijn voorgangers de juiste beslissingen hebben genomen: “Je merkt een duidelijke beweging naar hoogwaardige producten. Er is de laatste jaren geïnvesteerd in een 5-laags coexlijn en een nieuwe preeginstallatie. Deze zit inmiddels al helemaal vol, dus komt er binnenkort nog één bij. Dit soort ontwikkelingen leven natuurlijk ook bij de medewerkers.”

Sinds wanneer werk je bij Plasthill?

“Ik werk sinds januari bij Plasthill, het bevalt uitstekend. Het is een dynamisch bedrijf met hele enthousiaste mensen. Collega’s werken goed samen en er is een erg positieve instelling. Als er iets aan de hand is wordt het opgepakt en opgelost. Collega’s zijn ook heel behulpzaam, er is een goede sfeer. In zo’n positieve cultuur is het heel prettig werken.”

“Ik sta er zelf ook zo in: goed samenwerken, samen problemen oplossen, maar wel aanspreken en bespreken. Samen het bedrijf verder proberen te brengen. Ik werk sinds 14 jaar in de verpakkingsbranche, waarvan de laatste 8 in Zwitserland voor een producent van verpakkingen voor levensmiddelen.”

Hoe is Plasthill anders?

“Plasthill is van oorsprong een leverancier van industriële verpakkingen. Dat is een nieuwe toepassing voor mij. Wat interessant is, is dat onze producten zelden bij de eindconsument belanden, maar altijd een essentiële rol spelen in het proces van onze klanten. We zijn altijd al heel sterk in grote formaten, zowel op het gebied van extrusie als sealen. Dit is uniek in de markt. Deze technologie wordt ingezet in een groot aantal markten, zoals de vliegtuigindustrie en de bouw, maar bijvoorbeeld ook de diepvriesgroenten.

“Zoals gezegd gaan we bij Plasthill steeds meer richting hoogwaardige producten. Hier zit een enorme ontwikkeling in. Een goed voorbeeld is onze preegfolie voor de rubber- en de prepregindustrie. Technisch zeer hoogwaardige folies die ingezet worden in de productie van banden, rubber en carbon componenten, die vervolgens worden gebruikt voor de bouw van o.a. auto’s en vliegtuigen. Je kunt je daarom voorstellen dat er zeer hoge eisen worden gesteld aan deze folies.”

Jullie moeten dan ook aan steeds hogere normen voldoen?

“We voldoen natuurlijk al aan de ISO 9001, maar klanten leggen de lat steeds hoger. Niet alleen aan het eindproduct, ook aan de organisatie. Ze willen zeker weten dat onze producten op de juiste manier geproduceerd zijn en dat labels en kwaliteit altijd hetzelfde zijn. Vooral in de markten waarin Plasthill zich momenteel sterk ontwikkelt is dat extra belangrijk, zoals aerospace of automotive. Een bedrijf als Boeing kan zich geen risico’s veroorloven, natuurlijk.”

“Als lid van de Oerlemans Packaging Groep kunnen we natuurlijk ook gebruik maken van de mogelijkheden, kennis en ervaring die in de groep aanwezig is. Er is een breed scala aan technologieën waar wij toegang toe hebben. Samen kunnen wij de markt verder helpen.”

“Op het gebied van milieu en MVO trekken we ook samen op met de hele Oerlemans-groep, die een voorloper is op het gebied van verduurzaming. Kunststof is op dit moment natuurlijk erg ‘hot’, vooral in consumentenmarkten. In de industrie is de discussie nog wat minder luid, maar daarvoor geldt natuurlijk hetzelfde. Wij als Oerlemans Packaging willen daarin wel voorop blijven lopen, momenteel zijn wij bijvoorbeeld bezig met ISO 14001. Bij ons is milieu een belangrijk thema. ”

Reacties

Plaats een reactie