Regelmatige updates over uw vakgebied?

Op koningsdag, in het jaar van Rembrandt, 6393 km verder, is Team Rembrandts wereldkampioen robotica geworden!

DETROIT – Op zaterdagavond lokale tijd heeft het robotica team bestaande uit studenten van Fontys Engineering, het Zwijsen College en het Heerbeeck College de wereldtitel van de FIRST Robotics Competition in de wacht weten te slepen. Samen met 3 andere teams en hun robot Andromeda hebben zij 4000 teams achter hun kunnen houden.

Tijdens het spel Destination Deep Space gesponsord door Boeing was het de bedoeling dat 2 teams van 3 robots streden op een veld om plastic schijven en ballen te plaatsen. Ook kon de robot klimmen op een platform. Het team dat na twee en een halve minuut de meeste punten heeft, wint de wedstrijd.

Na de voorrondes, waar Team Rembrandts dit jaar tot twee keer toe de halve finale behaalde en verschillende awards won, heeft het team zich weten te kwalificeren voor de wereldfinales. Na met hun team in hun zogeheten divisie de winst te pakken, mocht het team spelen in de echte finales, waarin de teams van de 6 deelnemende divisies tegen elkaar streden voor een plek in de finale. Team Rembrandts werd tijdens deze ronde tweede en heeft zich samen met de nummer een gekwalificeerd om het in de finale uit te vechten, waarin een beste twee uit drie ronde gespeeld werd. Het team wist ook hier te winnen en is dus benoemd tot wereldkampioen in 2019.

Dit is het 7e jaar van deelname van het team aan de competitie en de 6e keer dat ze zich wisten te kwalificeren voor de wereldkampioenschappen. Ook zijn ze nu al gekwalificeerd voor het wereldkampioenschap van 2020.