Regelmatige updates over uw vakgebied?

EFTA BENELUX AWARDS 2019

ANTWERPEN – Donderdagavond 7 november presenteerde de brancheorganisatie EFTA haar tweejaarlijkse uitreiking van de Benelux Awards in het plaatselijke Hilton hotel. Tijdens dit evenement werden kwalitatieve producties uit de flexografische industrie getoetst. In aflopende volgorde ontvingen de beste inzendingen qua drukwerk waardering met Gouden, Zilveren, Bronzen Awards en Eervolle vermeldingen. Oerlemans Plastics uit Giessen haalde het podium in vijf van de vijftien categorieën.

Directeur Johan Kranenbroek is verrast én trots: “In deze branche hebben we te maken met 126 inzendingen. Om dan na de finale huiswaarts te keren met vijf Awards…daar word je stil van! Het team van Oerlemans heeft een afgewogen drukwerkselectie gemaakt van modellen om mee te dingen naar de felbegeerde Awards. Het resultaat is voor de vakmensen overweldigend: twee gouden, één zilveren, één bronzen Award en een eervolle vermelding!”

In podiumvolgorde staan de prijswinnende producten gepresenteerd:

  • categorie flexoprint op folie smal: goud voor de Jack’s Farm diepvrieszak van Beltaste
  • categorie flexoprint op folie gelamineerd: goud voor de Versele-Laga schelpenzand zak
  • categorie flexoprint op folie breed: zilver voor de Bellandris potgrondzak
  • categorie flexoprint op folie smal: brons voor de Jumbo diepvrieszak Mexicaanse groente
  • En tot slot een eervolle vermelding voor de America Today verzendverpakking in de categorie flexodruk op folie, vanwege het behaalde drukresultaat bij het inzetten van enkel zwart en lak als drukkleuren. Deze zakken zijn in opdracht van Janssen Packaging te Waalwijk geproduceerd. Sinds de introductie is America Today tevens in overleg met Janssen Packaging en Oerlemans Plastics overgestapt op volledig gerecyclede zakken om de CO2 footprint te verlagen.

 

Uiteraard is het bedrijf enorm dankbaar voor deze grote waardering vanuit EFTA Benelux jury én de flexografische industrie! Oerlemans Plastics bedankt de organisatie voor alle inzet en het podium om deze producten te mogen presenteren.