Regelmatige updates over uw vakgebied?

Verpakking moet duurzamer ontwikkeld en zo veel mogelijk hergebruikt worden. Deze uitgangspositie is sinds 1992 een van de kernwaarden van Oerlemans Packaging. Met deze verduurzamingsslag bereikt het bedrijf een nieuwe mijlpaal op kwaliteitsgebied: het gerenommeerde RAL instituut uit Duitsland beloont een van de folieprogramma’s met het felbegeerde Blauer Engel certificaat.

De folie onder de naam Circuflex® is geschikt voor verschillende toepassingen, waarvan de potgrondzak en de webshopbag bekende voorbeelden zijn. Om in aanmerking te komen voor het blauwe kwaliteitslabel, moet de folie van grondstoffase tot eindproduct voldoen aan strenge criteria. Blauer Engel staat voor het zoveel mogelijk hergebruiken van alle materialen, die in het productieproces van de folie benodigd zijn.

Circuflex®

Circuflex is geproduceerd uit minstens 80% Post Consumer Recyclaat met kwaliteitscertificaat EUCertPlast voor grondstoffen en kan prima bedrukt worden. Tevens voldoen de grondstoffen van deze folie aan hoge kwaliteitseisen, zoals de afwezigheid van zware metalen en fluor- en chloorhoudende componenten. De folie valt onder de categorie Milieulabel 30A van het Blauer Engel programma. Research and Development manager Rob van der Bruggen is uiteraard blij met dit resultaat. ‘Blauer Engel’ is een bekend begrip in de Europese markt met veel Duitse merken, die aangesloten zijn bij dit ecolabel. Oerlemans Packaging heeft de ambitie om naast succesvolle oplossingen met industrieel recyclaat ook met Circuflex folie het marktaandeel te vergroten. Daarmee voldoet deze stap ook aan de groene agenda van het Europese Plastic Pact. Het is belangrijk dat we samen met de klant de lat hoog leggen als het gaat om duurzaam beleid bij materiaalgebruik.”

Milieulabel 30A

Dit Blauer Engel ecolabel is bedoeld om producten te promoten met een hoog percentage gerecycleerde kunststoffen vanuit consumentenafval. De gestelde criteria bieden een hoog niveau van bescherming aan consument en milieu door basiseisen te stellen aan het gebruik en de concentratie van ongewenste stoffen. Kortom Oerlemans biedt met deze gelabelde folie:

– Minder gebruik van eindige grondstoffen door het gebruik van recyclaat vanuit  consumentenafval

– beperkingen en controle op de mate van vrijkomen van ongewenste stoffen

Blauer Engel

Blauer Engel is al meer dan 40 jaar het milieukeurmerk van de Duitse overheid en is de leidraad voor duurzaam inkopen. Het keurmerk garandeert dat de producten en diensten die ermee worden onderscheiden, voldoen aan hoge eisen op het gebied van milieu, gezondheid en gebruikseigenschappen. Bij de beoordeling moet altijd rekening worden gehouden met de gehele levenscyclus. Voor elke productgroep worden criteria ontwikkeld waaraan producten en diensten met het label van Blauer Engel moeten voldoen.

Circuflex folie